martes, 1 de marzo de 2011

ELS TRACTAMENTS QUÍMICS

  •  La sal és un conservant que augmenta la salinitat de l'aigua de l'aliment per impedir que els microorganismes en disposin. S'aplica als productes làctics com la mantega i el formatge.
  • El sucre actua de manera similar a la sal. S'aplica a productes per conferir-los un gust dolç com ara  fruites confitades, melmelades, confiteria i pastisseria.
  • El fumatge és un tractament que conserva l'aliment gràcies a la introducció de substàncies antimicrobianes presents en el fum.
  • La fermentació és un procés complex realitzat en condicions anaeròbiques per microorganismes no tòxics.N'hi ha diversos tipus:
        -Fermentació làctia: produeix àcid làctic.S'utilitza en la fabricació  del iogurt i el   
         mató.
        -Fermentació alcohòlica: produeix alcohol.S'utilitza per obtenir begudes alcohòliques 
         derivades del raïm, l'ordi...
        -Fermentació acètica: produeix àcid acètic a partir de l'alcohol del vi per obtenir el 
         vinagre.
  



No hay comentarios:

Publicar un comentario