- La sal és un conservant que augmenta la salinitat de l'aigua de l'aliment per impedir que els microorganismes en disposin. S'aplica als productes làctics com la mantega i el formatge.
- El sucre actua de manera similar a la sal. S'aplica a productes per conferir-los un gust dolç com ara fruites confitades, melmelades, confiteria i pastisseria.
- El fumatge és un tractament que conserva l'aliment gràcies a la introducció de substàncies antimicrobianes presents en el fum.
- La fermentació és un procés complex realitzat en condicions anaeròbiques per microorganismes no tòxics.N'hi ha diversos tipus:
-Fermentació làctia: produeix àcid làctic.S'utilitza en la fabricació del iogurt i el
mató.
-Fermentació alcohòlica: produeix alcohol.S'utilitza per obtenir begudes alcohòliques
derivades del raïm, l'ordi...
-Fermentació acètica: produeix àcid acètic a partir de l'alcohol del vi per obtenir el
vinagre.
No hay comentarios:
Publicar un comentario